ژاکوب روزالسکی، خالق دنیای 1920+ و حسرت بزرگ دنیای بردگیم!

ژاکوب روزالسکی (متولّد کوشالین، لهستان – 1981)، هنرمند خَفَنِ لهستانی، به حق می‌تونه یکی از حسرت‌های بزرگ دنیای بُردگیم باشه! این هنرمند مفهومی، تصویرساز و قصّه‌گو، که با نام مستعار Mr WereWolf (آقای گرگینه) هم شناخته می‌شه، بیش از هر چیز، به‌خاطر خلق دنیای 1920+ شهرت داره؛ دنیای غیرعادّی، شگفت‌آور و بعضاً هراسناکی که برخی از تصاویرش رو می‌تونیم در شاهکارِ جیمی استگمایر، یعنی Scythe  و اکسپنشن‌های مختلف‌ش ببینیم… ببینیم و حسرت بخوریم که چرا هیچ بردگیم مهمّ دیگه‌ای از هنرِ چشم‌نواز و خیره‌کننده‌ی روزالسکی به عنوان تصویرساز، بهره نبُرده!

ژاکوب روزالسکی

روزالسکی -که هم به شکل سنّتی و هم به شکل دیجیتال کار می‌کنه- برای خلق آثارش، عمدتاً از تاریخ، فرهنگ عامّه، اساطیر، محیط‌های روستایی و طبیعت وحشی الهام می‌گیره. دنیای 1920+، دنیاییه موازی با دنیای اروپای آغاز قرن بیستم و پس از جنگ جهانی اوّل؛ دنیایی که در اون، سنّت و مُدرنیته به شکلی مبهوت‌کننده و گاه خوف‌آور، باهم تلاقی کرده‌ن. این دنیا، با الهام از جنگ‌های بُلشِویکی لهستان (1921-1919) خلق شده -که به‌همراه نبرد ورشو، از مهم‌ترین رخدادهای تاریخ لهستان و کُلّ جهان محسوب می‌شن.

بازی طراحی شده توسط ژاکوب روزالسکی

دنیای 1920+، مثل اروپا و تمام جهان در آغاز قرن بیستم، پُر است از تضاد، گوناگونی، رمز و راز و مکان‌های ناشناخته. در این دنیا، سبک سنّتیِ زندگی کم‌کم داره جای خودش رو به تکنولوژی، ماشین‌آلات قدرتمند و صنایع سنگین می‌ده. ماشین‌های اتوماتیک متحرّک در اندازه‌ها و شکل‌های مختلف، پا به زندگی روزمرّه‌ی مردم گذاشته‌ن و میدان‌های نبرد رو هم تحت سلطه‌ی خودشون درآورده‌ن. مناظر و چشم‌اندازهای بکرِ روستایی، نقش بسیار مهمّی در احساس منحصربه‌فردی که دنیای 1920+ به مخاطب القا می‌کنه، دارن.

از تصاویر خلق‌شده در دنیای 1920+، همون‌طور که گفته شد، در شاهکارِ جیمی استگمایر، یعنی Scythe و در بازی ویدیویی Iron Harvest -که ظاهراً قراره یک سال دیگه عرضه بشه- استفاده شده ولی ردّ پای روزالسکی رو بجُز این بازی‌ها، فقط در چند بازی خیلی خیلی معمولی و بی‌نام‌ونشون، مثل Hero Brigade و Novus می‌شه پیدا کرد.

گرگینه

یکی دیگه از موضوعات مورد علاقه‌ی روزالسکی، همون طور که از اسم مستعارش برمی‌آد، گرگینه‌ها هستن… گرگینه‌ها نقش بسیار پُررنگی در آثار آقای گرگینه دارن و باعث می‌شن آثارش حتی پُررمزوُرازتر و هراسناک‌تر هم جلوه کنن. جالبه که شعار یا تَگ‌لاینی هم که روزالسکی برای پروفایل خودش انتخاب کرده، «Howling to the Moon»ئه، به معنای «کسی که رو به ماه زوزه می‌کشه»! اگه دوست داشتین کارهای بیش‌تری از این هنرمند ببینین و با جهان‌ش بیش‌تر آشنا بشین، کافیه یه سر به وب‌سایت JRozalski.com بزنین…

گردآوری و ترجمه: کیومرث قنبری آذر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا