نمی دانم تاکنون بازی کارتی جذاب و مهیج شیش قلو (nimmt 6) را امتحان کرده اید یا نه!
در این مطلب قصد دارم چند روش گوناگون بازی با این کارت های کلّه گاوی را به شما آموزش دهم.
در نظر داشته باشید در تمام این روش ها، قوانین اصلی بازی در جریان است.
روش 1 و 2 در دفترچه ی راهنمای بازی به عنوان روش پیشرفته توضیح داده شده است.
روش 1: تاکتیکی
در این روش، با توجه به فرمول زیر تعدادی از کارت ها، از بازی بیرون گذاشته می شوند.
تعداد بازیکنان *10+4
مثال: 3 بازیکن-34 کارت، اعداد 1 تا 34
4 بازیکن-44 کارت، اعداد 1 تا 44
تمام کارت هایی که اعداد بزرگتری دارند از بازی خارج می شوند.
روش 2: منطقی
در این روش، بازیکنان حق دارند که 10 کارت خودشان را انتخاب نمایند، به این ترتیب که تمام کارت ها به رو، روی میز چیده می شوند و بازیکنان به نوبت، یک کارت را برای خود انتخاب می کنند تا هر بازیکن 10 کارت در دست داشته باشد. 4 کارت باقیمانده در حقیقت به عنوان اولین کارت هر ردیف قرار می گیرند.
این روش به خصوص، برای کسانی جذاب است که از بازی های فکری لذت می برند، همچنین برای بازی 2 نفره نیز بسیار مناسب است. در حالت 2 نفره کارت های شماره 1 تا 24 به کار می روند.
روش 3: مسابقه ای
این حالت با بیش از 5 بازیکن قابل اجرا نیست. قوانین بازی تاکتیکی و منطقی را پیاده کرده و قوانین زیر را هم به آن اضافه نمایید.
در یک برگه جدولی مطابق شکل زیر بکشید.
اسم تمام بازیکنان را به ترتیب روی آن بنویسید. همچون بازی منطقی، کارت ها را بین خودتان تقسیم کنید. بازیکن شروع کننده شماره ی کارت هایش را بالای برگه، مطابق شکل می نویسد. سپس بازی جریان می یابد و پس از پایان یک دور بازی، امتیازات منفی هر یک از بازیکنان در برگه یادداشت می شود، سپس اعدادی که در بالای برگه نوشته شده اند دوباره به بازیکن بعدی تعلق گرفته و سایر کارت ها باز هم بین بازیکنان مانند روش منطقی تقسیم شده و بازی تا جایی ادامه می یابد که تمام بازیکنان یک بار با دسته کارت مشخص شده در جدول، بازی کنند. هر بار امتیازات منفی در برگه یادداشت شده و در انتها، هر بازیکنی که امتیاز منفی کمتری داشته باشد برنده خواهد شد.
روش 4: حرفه ای
در این روش، در حالیکه قوانین اولیه ی بازی اجرا می شود قوانین زیر نیز حاکم است.
در این روش از بازی شما می توانید به دو طرف هر ردیف کارت اضافه نمایید، به طوری که اعداد به سمت راست صعودی و به سمت چپ نزولی می باشند.هر بازیکنی که ششمین کارت را در هر کجای ردیف قرار دهد بایستی 5 کارت دیگر را جمع کرده و به امتیازات منفی خود اضافه کند.
کارت باید در کنار عددی قرار بگیرد که کمترین اختلاف را داشته باشد.
اگر بازیکنی نتواند کارتش را در ردیفی جای دهد، بایستی یک ردیف را به انتخاب خودش جمع نماید و کارت خود را به عنوان اولین کارت آن ردیف قرار دهد.
این روش از بازی بسیار پیچیده تر از روش اولیه بوده و بازیکنان بایستی کاملا به بازی مسلط باشند تا امتیاز منفی کسب نکنند. در حقیقت این روش برای کسانی مناسب است که قوانین اولیه ی بازی را بسیار ساده می دانند و به دنبال چالش های بیشتری هستند.
روش 5: باز
در این روش هم علاوه بر جاری بودن قوانین اولیه ی بازی، اتفاقات زیر نیز در جریان خواهد بود:
پیش از شروع بازی کارت شماره ی 1 را از دسته کارت ها بیرون کشیده و به بزرگترین بازیکن بدهید تا بازی را آغاز کند. سپس مانند روش ساده، کارت ها را بُر زده و به هر بازیکن 10 کارت بدهید. بازیکن شروع کننده باید یک کارت را از دسته کارت هایش انتخاب کرده و به رو، جلوی خود بگذارد. سپس بازیکن سمت چپ او باید این کار را انجام دهد و پس از آن که همه ی بازیکنان یک کارت را برای بازی، رو کردند، مانند بازی ساده، کارت ها در جای مناسب خود قرار می گیرند.در دور بعدی بازی بازیکن شروع کننده تغییر کرده و نفر دوم بازی را آغاز خواهد کرد. و به همین ترتیب بازی در گردش خواهد بود.
روش 6: سرعتی (2-7 بازیکن)
در این روش هر بازیکن 14 کارت دریافت می کند که در هر نوبت می بایستی 2 کارت خود را به صورت پشت رو جلوی خود قرار دهد. سپس مانند بازی ساده همه ی بازیکنان هم زمان کارت های انتخابی خود را رو کرده و بازیکنی که کمترین شماره ها را گذاشته باشد شروع به جاگذاری کارت هایش در ردیف ها می کند. نفر دوم کسی است که باز هم نسبت به بقیه، اعداد کمتری را انتخاب کرده باشد و بازی به همین ترتیب ادامه می یابد.
روش 7: دستی
در این روش هم هر بازیکن 14 کارت در دست دارد. جوانترین بازیکن، بازی را آغاز می کند و بعد از رو کردن یک یا دو کارت فوراً آن ها را به به ردیف های مناسب اضافه می کند. بازیکن سمت چپی وی باید به بازی ادامه دهد و او نیز یک یا دو کارت را رو کرده و فوراً به ردیف ها اضافه نماید.
بازی به همین شکل ادامه می یابد تا بازیکنی مجبور شود ردیفی را جمع کند. در این حالت آن بازیکن می تواند انتخاب کند که برخی یا همه ی این کارت ها را به کارت های بازی خود اضافه نماید و یا به امتیازات منفی خود بیفزاید. در هر حال باید توجه داشته باشد که بیش از 16 کارت در دستش نباشد.
بازی زمانی پایان می یابد که هر یک از شرایط زیر مهیا شود:
- یکی از بازیکنان در پایان یک دور کارت هایش تمام شود.
- یکی از بازیکنان بیش از 20 کارت در امتیازات منفی خود داشته باشد. در این حالت بازیکنان باید اقدام به شمارش کارت های امتیاز منفی خود کرده و هر کارتی هم که در دست داشته باشند امتیاز منفی دوبرابر خواهد داشت. در پایان، بازیکنی که کمترین امتیاز منفی را داشته باشد برنده خواهد بود.
روش 8: دوبله
چنانچه دو دست کارت در اختیار داشتید می توانید با توجه به قوانین بازی ساده، یک بازی با قوانین زیر انجام دهید:
- در این حالت از هر عددی دو کارت موجود است و اگر کارت های دوقلو در یک دور بازی شوند می بایستی روی یکدیگر قرار بگیرند و در شمارش کارت های هر ردیف یک کارت به حساب می آیند ولی اگر بازیکنی مجبور به جمع کردن یک ردیف شود امتیاز های منفی آن ها به صورت جداگانه حساب می شوند.
- اگر دو کارت دوقلو پشت سر هم بازی نشوند و یکی از کارت ها در اواسط یک ردیف قرار داشته باشد کارت دیگر باید مانند بازی عادی در جایگاه مناسب خودش قرار بگیرد.
- اگر دو بازیکن بخواهند یک کارت را بازی کنند و با بازی آن کارت مجبور به جمع آوری یک ردیف باشند می بایستی امتیازات منفی را بین خود تقسیم نمایند.
- اگر دو کارت دوقلو به عنوان کارت های اولی ردیف ها قرار بگیرند باید آن ها را روی یکدیگر قرار داد و سپس کارتی جدید را از دسته کارت ها به جای یکی از آن ها قرار داد.
این روش از بازی را همچنین می توان با یک دست کارت و برخی کارت های دست دیگر (11، 22، 33، 44، 55، 66، 77، 88، 99) بازی کرد.
مترجم: مریم قاسمیه
منبع: www.ultraboardgames.com