بهترین‌های تصویرسازی و طراحی گرافیکیِ بازی‌های فکری در سال 2017

سایت مور گیمز پلیز، طبق رأی‌گیری و نظرسنجیِ گسترده‌ای که با مُشارکتِ تعداد زیادی از کاربران خود انجام داده، 10 بازی فکری برتر را در زمینه‌ی تصویرسازی و طرّاحی گرافیکی، برگزیده و معرفی نموده‌است. در این مجال، نگاهی می‌اندازیم به این 10 بازی:

رتبه‌ی 10 – تقدیر: کَمپی کریچرز (عجیب‌الخلقه‌ها) / از کمپانی KeyMaster Games

campy Creatures

در این بازی رومیزی، شما نقش دانشمندان دیوانه‌ای را بازی می‌کنید که تلاش می‌کنند آدم‌ها را برای آزمایش‌هایی خاص، برُبایند! یک بازی از ژانر وحشت که مکانیزم‌هایی همچون بلوف زدن، استنتاج و جمع‌آوری مجموعه را در خود دارد…

Campy creatures Card

صحبت‌های “جاش اِمریک” (Josh Emrich)، تصویرسازِ “کَمپی کریچرز”: خیلی خیلی ممنونم از همه‌ی کسانی که به من رأی دادن و من‌و انتخاب کردن. این، اوّلین بازی‌ایه که من تصویرسازی‌ش‌و انجام دادم و خیلی خوشحالم که بازخورد خوبی در بین حرفه‌ای‌ها داشته. برای رسیدن به این تصاویر، من مثل یک “بازیگر مِتُد” عمل کردم و تا جایی که تونستم، خودم‌و تو فضای بازی غرق کردم و سعی کردم الهام بگیرم! در ضمن، کُلّی فیلم ترسناک و دلهره‌آور دیدم و با کُلّی آدم -که به‌نظرم می‌تونستن به‌م کمک کنن- حرف زدم و ازشون ایده گرفتم. در پایان حرفم، دوست دارم تشکّر کنم از متوکس شولر (Mattox Shuler) و کایل کی (Kyle Key) که اعتماد کردن و “بچه”شون‌و به دستِ من سپردن…

“Campy Creatures-2017”

 

رتبه‌ی 9 – تقدیر: فیوجِتیو (فراری) / از کمپانی Fowers Games

Fugitive

فیوجِتیو، یک بازی کارتی استنتاجی دو نفره‌ی سرشار از تماس‌های نزدیک و فرارهای بزرگ است. در این بازی، یکی‌از بازیکنان، نقش “فراری” و دیگری، نقش “مارشال” را ایفا می‌کند؛ فراری می‌کوشد از شهر بگریزد و مارشال تلاش می‌کند تا او را متوقف کند…

Fujitive Card

صحبت‌های “رایان گُلدزبِری” (Ryan Goldsberry)، تصویرسازِ “فیوجِتیو”: وقتی‌که تیم فاوئِرز (Tim Fowers)، اوّلین بار، ایده‌ی بازی “فراری” رو برام توضیح داد، خیلی روی بازی و چهل – پنجاه‌تا کارتش و نحوه‌ی طرّاحی‌شون فکر کردم. آیا می‌بایست یک‌سری کارت تکرارشونده طرّاحی می‌کردم؟ آیا طرّاحی می‌بایست خیلی ساده و استیلیزه می‌بود؟ آیا بعضی از کارت‌ها می‌بایست صرفاً از یک متن (بدون تصویر) تشکیل می‌شدن؟… در نهایت، تصمیم گرفتم وسواس رو کنار بذارم و کار رو شروع کنم! تصمیم گرفتم یک‌سری کارتِ “یک‌تا” طرّاحی کنم که کُلّ داستان‌و در خودشون داشته باشن… کار، واقعاً دشوار و سنگین بود ولی الآن، کاملاً از نتیجه‌ی کار راضی هستم و البته امیدوارم بقیه هم راضی باشن!…

“Fugitive-2017”

 

رتبه‌ی ۸ – تقدیر: مدرن آرت (هنرِ مُدرن) / از کمپانی CMON Ltd.

Modern Art

در بردگیم مدرن آرت (یکی‌از جدیدترین و برجسته‌ترین آثارِ دکتر راینر کنیتسیا) شما، در نقشِ مُدیرِ یک موزه‌ی هنری بسیار معتبر، تلاش می‌کنید با حضور در حراج‌های بزرگ و با خرید و فروش شاهکارهای مشهورِ هنرِ مُدرن، درآمد و اعتبارِ موزه‌ی خود را افزایش دهید. پنج گونه‌ی مختلف “حراج” در این بازی وجود دارد -که پیروز شدن در هرکدام، مهارت‌های خاصّ خود را می‌طلبد- و هرچه هنرمندِ صاحبِ اثر، شناخته‌شده‌تر و پُرطرفدارتر باشد، برای خریدِ آثارش، باید سَرِ کیسه را بیش‌تر شُل کرد!…

Modern Art board game

تصویرسازانِ “مدرن آرت”: طرّاحی تصویری مدرن آرت را پنج هنرمند خوش‌ذوق -از ملّیت‌های مختلف- انجام داده‌اند: مانوئل کاروالیو (Manuel Carvalho)، رامون مارتینز (Ramon Martins)، دَنیل مِه‌لیم (Daniel Melim)، رافائل سیلوِیرا (Rafael Silveira) و زیگرید تالِر (Sigrid Thaler).

“Modern Art-2017”

 

رتبه‌ی ۷ – تقدیر: اسکای‌وارد / از کمپانی Rule and Make

Sky ward

پس‌از قرن‌ها نزاع و مُشاجره، “چهار قبیله” بر آن شده‌اند تا اختلاف‌ها را کنار گذاشته و با اتّحاد و هم‌بستگی، توانِ خود را افزایش داده و فردایی بهتر برای خود بسازند. برای رسیدن به این هدف، آن‌ها تلاش می‌کنند تا  اسکای‌وارد، نخستین شهرِ هوایی را در بالاترین نقطه‌ی آسمان، مُستقر کنند…

Skyward card

صحبت‌های “استیون پرِستون” (Steven Preston)، سرپرستِ تصویرسازانِ بازی رومیزی اسکای‌وارد: خیلی سپاسگزار و خوشحالم از این کاندیدا شدن به‌عنوان بهترین طرّاحی گرافیکیِ بازی‌های فکری؛ این نشون می‌ده که مردم، تصویرهای خلق‌شده برای این بازی رو دوست داشته‌ن و این، برای من خیلی مهمّه. اوّلین باری بود که من به‌عنوان سرپرستِ تصویرسازی در یک پروژه، فعالیت می‌کردم و تجربه‌ی فوق‌العاده‌ای برای من بود. من با گروهی از هنرمندان حرفه‌ای کار می‌کردم که روز به روز و لحظه به لحظه، کار رو ارتقاء می‌دادن و باعث شدن که کار، از چیزی که در روز اوّل بود، تبدیل بشه به چیزی که الآن هست. بازهم تشکّر می‌کنم از همه‌ی کسانی که به ما رأی داده‌ن و اُمیدوارم در آینده بتونم روی بوردگیم‌های بیش‌تری کار کنم؛ مثلاً اسکای‌وارد ۲… شاید!…

“SkyWard-2017”

 

رتبه‌ی ۶ – تقدیر: فتوسَنتِز / از کمپانی Blue Orange Games

photosynthesis

به دنیای فتوسَنتِز خوش آمدید؛ دنیای استراتژی‌های سبز! درختانِ خود را در چرخه‌ی حیات‌شان، از دانه‌ای کوچک تا کهکشانی از برگ و شکوفه، همراهی و نگاهبانی کنید و با شروع به جذبِ نور خورشید و انرژیِ آن، به‌توسّط برگ‌های درختان‌تان، امتیاز بگیرید…

فتوسنتز

صحبت‌های “سابرینا میرامون” (Sabrina Miramon)، تصویرسازِ  بردگیم فتوسنتز: خیلی خوشحالم از این‌که با شرکتی همکاری داشتم که آزادی بسیار زیادی به من داد که بتونم از خلاقیت خودم استفاده کنم. طیّ دو سال گذشته، مرتباً پروژه‌های مختلفی داشتم و بیش‌تر روی طرح‌های معماری کار کرده بودم و حالا، نقاشیِ یک‌سری عناصر سبز و برآمده از طبیعت، می‌تونست یک فرصت خیلی جذّاب باشه! شما همیشه از دیدنِ کارِ خودتون که به مرحله‌ی تولید رسیده، لذّت می‌برین و من شدیداً این احساس رو با فتوسَنتِز داشتم و دارم؛ از تماشای اون واقعاً لذّت می‌بَرم و خوشحالم که بازخوردِ خوبی در بینِ بازیکن‌ها داشته؛ من واقعاً خیلی خوش‌شانس بوده‌م!…

“PhotoSynthesis-2017”

 

رتبه‌ی ۵ – تقدیر: یاماتای (یاماتایی) / از کمپانی Days of Wonder

Yamatai

ملکه “هیمیکو”، مأموریتی پُرمُخاطره برای همه‌ی معماران امپراتوری تعیین کرده‌است: پایتخت یاماتای را به بهترین شکل ممکن بنا کرده و آن را تبدیل به جواهر درخشانِ مجمع‌الجزایر “ژاپن” کنید. رُقبا را کنار زده و با بهترین مصالح و تجهیزات، پُرشکوه‌ترین شهر را بسازید…

یاماتای

صحبت‌های “ژرِه‌می فلوری” (Gérémie Fleury)، تصویرسازِ  بردگیم یاماتای: ممنونم از همه‌ی کسانی که به من رأی داده‌ن! این‌همه انرژی باعث می‌شه که آدم همیشه بخواد بهترین کارِ ممکن رو ارائه بده! من پیش‌ از این هیچ‌وقت یه دنیای آسیایی خلق نکرده بودم و وقتی‌که کمپانی Days of Wonder، برای این کار، با من تماس گرفت، احساس کردم وقتِشِه که پام‌و از حریم اَمنِ خودم بیرون بذارم و خودم‌و به چالش بکشم! تصویرسازیِ یاماتای، با توجه به جُزییات فراوان و صفحه‌ی بازی بسیار بزرگی که داشت، کار واقعاً سختی بود! من، این شانس‌و داشتم که بتونم یک‌بار -پیش‌از طرّاحی نهایی- بازی یاماتای رو با یکی‌از طرّاحانش، یعنی برونو کاتالا، بازی کنم و اون بازی، ایده‌های فوق‌العاده‌ای به‌م داد. نکته‌ی جالب‌تر این‌که بعدها، وقتی داشتم بعد از یک روزِ کاریِ شلوغ، تو نمایشگاه اِسِن، داشتم به هتل برمی‌گشتم، با یه رهگذر هم‌کلام شدم و وقتی‌که اسم خودم‌و به‌ش گفتم، اون با خوشحالی به هوا پرید و گفت که کارِ من‌و خیلی دوست داشته؛ اون مَرد، مارک پاکویین (Marc Paquien)، طرّاح دوّم یاماتای بود!…

“Yamataï-2017”

 

رتبه‌ی ۴ – تقدیر: لاست اِکسپِدیشن (مُکتشفینِ گم‌شده) / از کمپانی Osprey Games

The lost Expedition

ماجراجو و کاشفِ افسانه‌ای، “پِرسی فاوسِت”، برای پیدا کردنِ “اِل‌دورادو”، رهسپارِ اعماقِ جنگل‌های “آمازون” شده‌است… و از آن به بعد، دیگر دیده نشده‌است!! شما و تیم‌تان نیز در جستجوی او، رهسپار “آمازون” شده‌اید امّا اکنون تنها هدف‌تان این است که بزرگ‌ترین گنج جهان -یعنی جان‌تان- را برداشته و از جنگل فرار کنید…

مکتشفین گمشده

صحبت‌های “گَرِن یوئینگ” (Garen Ewing)، تصویرسازِ  بازی رومیزی مکتشفین گم‌شده: کار کردن روی این پروژه واقعاً برای من لذّت‌بخش و یک فرصتِ مغتنم بود. کمپانی Osprey، دست روی کاراکترهایی گذاشته بود که همگی واقعی و حقیقی بودن و بخشِ بزرگی از انرژیِ من، صرفِ تحقیق راجع‌به این آدم‌ها و مشخصات و خصوصیاتِ اون‌ها -که هرکدوم برای خودشون، داستان‌هایی داشتن- شد. یکی‌از جالب‌ترین بخش‌های طرّاحیِ  بردگیم لاست اکسپدیشن، طرّاحیِ ۶۵ کارتِ ماجراجوییِ اون بود و یکی‌از مهم‌ترین عناصر و اِلِه‌مان‌هایی که باید دُرست پرداخت می‌شد، روندِ روایتِ قصّه و داستانِ این اکتشاف بود. آرزوم این بود که کارِ بهتری ارائه می‌دادم ولی خوشحالم که واکنش‌ها نسبت‌به تصویرسازی‌ها خوب بوده و صمیمانه از کسانی که به من رأی داده‌ن، تشکّر می‌کنم…

“The Lost Expedition-2017”

 

رتبه‌ی ۳: نیر اند فار (نزدیک و دور) / از کمپانی Red Raven Games

Near and Far

در دنیایی غریب و شگفت‌انگیز از ویرانه‌ها، به‌دنبالِ یک شهر گم‌شده بگردید! ماجراجویان مختلف را استخدام و مدیریت کنید؛ ماجراجویانی که هرکدام، هویتی منحصربه‌فرد و داستانی مخصوص‌به‌خود دارند و در هر بازی تازه، شما، داستانی کاملاً نو را تجربه خواهید کرد. ندای ویرانه‌ها را پاسخ گفته و سفرِ خود را آغاز کنید…

بازی دور و نزدیک

صحبت‌های “رایان لاوکَت” (Ryan Laukat)، خالق و تصویرسازِ  بازی رومیزی نیر اند فار: نیر اند فار، یکی‌از چالش‌برانگیزترین پروژه‌های من بود؛ من می‌دونستم که این بازی، به‌عنوان دنباله‌ای برای بازی Above and Below، باید طوری طرّاحی بشه که از لحاظ ظاهری، شبیه به اون باشه -چون هردو دارن توی یک دنیای واحد اتفاق می‌افتن- و در عین حال، اون‌قدر متفاوت باشه که نشون بده یه بازی جدید داره ارائه می‌شه! ترکیبِ نارنجیِ تیره و زردِ سوخته، تضادّ جالبی با سبز و آبی‌هایِ Above and Below داشت و همچنین می‌تونست برای تشریحِ فضای پُرخطر و وحشیِ محدوده‌ی “wasteland” به من کمک کنه. برای این تصویرسازی، مجبور شدم بارها و بارها دست به آزمون و خطا بزنم ولی الآن از نتیجه‌ی نهایی، بسیار راضی هستم و خوشحالم که بازی، وقتی روی میز قرار می‌گیره، ظاهرِ خیلی خاصّی داره…

“Near and Far-2017”

 

رتبه‌ی ۲: نیموز وار (نبردِ کاپیتان نِمو) – ویراست دوّم / از کمپانی Victory Point Games 

nemes war
در نبردِ نیمو -که بر اَساسِ شخصیت مشهور رُمان‌های “بیست‌هزار فرسنگ زیر دریا” و “جزیره‌ی اسرارآمیز”، نوشته‌ی ژول ورن، نابغه‌ی فرانسوی، طرّاحی شده‌است- شما در نقش “کاپیتان نیمو” (در ایران: “کاپیتان نِمو”) رهبرِ بزرگ‌ترین، مُجهّزترین و پیشرفته‌ترین زیردریاییِ جهان، “ناتیلوس”، قلبِ دریاها را می‌شکافید تا مأموریت خود را به انجام برسانید؛ مأموریتی در راهِ علم، اکتشاف، مقابله با امپریالیسم و البته در راهِ نبرد!…

نبرد نیمو

صحبت‌های “ای‌یِن اوتول” (Ian O’Toole)، تصویرسازِ بردگیم نیموز وار: “بیست‌هزار فرسنگ زیر دریا” یکی‌از کتاب‌های محبوب منه و روشِ استفاده از کاراکتر “کاپیتان نیمو” در نسخه‌ی اوّلیه‌ی بازی رومیزی نبرد نیمو هم برای من خیلی جالب و جذّاب بود؛ این‌که به بازیکن امکان می‌داد که بتونه داستانِ خودش‌و خلق کنه… وقتی‌که از کمپانی “Victory Point” پرسیدم که آیا من هم در ویراست دوّم نبردِ نیمو نقشی خواهم داشت یا نه، با شنیدنِ جوابِ “بله”شون واقعاً خوشحال شدم! بسیار مُفتخرم که جُزیی و عضوی از این پروژه بودم و خوشحالم که این بازی، توجه و اعتباری رو که شایسته‌ش بود، کسب کرده…

“Nemo’s War (2nd Ed.)-2017”

 

رتبه‌ی ۱: لیسبوآ (لیسبون) / از کمپانی Eagle-Gryphon Games

Lisboa board game

ماجرای بازی لیسبوآ، ماجرای بازسازی شهر لیسبون، پایتخت کشور “پرتغال”، پس‌از یک‌سلسله مصیبت‌ها و فجایع است! به‌روایتِ تاریخ، در نخستین روز از نووامبر ۱۷۵۵ میلادی، زمین‌لرزه‌ای به‌بزرگای تقریبی ۵/۸ یا ۹ ریشتر، شهر لیسبون را لرزاند! ویرانی‌های زمین‌لرزه، اندکی بعد و با خیزشِ یک “سونامی” و هم‌چنین حادث شدنِ یک آتش‌سوزی وحشتناک که سه روز تمام طول کشید، تشدید شده و شهر، تقریباً به یک ویرانه تبدیل شد…

بردگیم نبرد لیسبون

صحبت‌های “ای‌یِن اوتول” (Ian O’Toole)، تصویرسازِ بازی رومیزی لیسبوآ: این، سوّمین بازی‌ای بود که من در ساختش با ویتال لاسِردا (Vital Lacerda) و کمپانی “Eagle-Gryphon” همکاری می‌کردم و انصافاً از لحاظ هنری، دشوارترین و مهم‌ترین‌شون هم بود. فُرم کاشی‌های “آزوله‌خوس” -کاشی‌هایی که با اقتباس از طرح‌های اسلیمی، در “اسپانیا” و “پرتغال” قدیم، رواج یافته بود- فُرم بسیار جذّابی بود که کار کردن روش خیلی هیجان‌انگیز بود! احساس می‌کردم نسبت‌به تاریخ بازی‌های فکری، تعهّدی دارم که اون کاری رو که ویتال لاسِردا با مکانیزم‌ها کرده بود، من در زمینه‌ی بصریِ بازی انجام بدم و کارِ اون‌و تکمیل کنم!…

“Lisboa-2017”

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا